Κατασκηνωτικά Προγράμματα

Εκδηλώσεις

- Την Παρασκευή 12 Απριλίου, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας κυρίας Ζαχαριάδου Εύης ο Σύλλογός μας επισκέφτηκε το 10ο Γυμνάσιο Νίκαιας. Ο στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα της τυφλοκώφωσης μέσα από διαδραστικά κυρίως παιχνίδια. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μπεζεριάνου Κατερίνα, μαζί με την Διευθύντρια και δασκάλα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Ζέζα Μαρία και τα μέλη μας Γιάννη Παναϊρλή και Όλγα Μπόκαρη συζητήσαμε με τους μαθητές της Β' Γυμνασίου και τους εκπαιδευτικούς και λύσαμε τις όποιες απορίες τους πάνω σε θέματα που αφορούσαν την τυφλοκώφωση. Στο τέλος μέσα στα πλαίσια της δράσης yarn bombing στολίσαμε την κουπαστή του σχολείου με πλεκτά του Συλλόγου μας.

Η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και έδειξαν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να ακούσουν και να μάθουν για αυτή την σπάνια διπλή αναπηρία.

Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια κυρία Ρούσση Αθανασία, την καθηγήτρια κυρία Ζαχαριάδου Εύη και όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την υποδοχή και την υποδοχή και τη συνεργασία! Είμαστε στη διάθεσή σας και για μελλοντικές συνεργασίες!

      

           

    

     

 

- Στις 4 Φλεβάρη 2024, ο Σύλλογός μας, είχε την χαρά να πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στον πολύ όμορφο χώρο καφέ, "TΟ ΠΑΡΕΑΚΙ", στον Άγιο Δημήτριο. Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην οποία είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί με τους φίλους του Συλλόγου αλλά και με νέα μέλη, που ενδιαφέρθηκαν για την τυφλοκώφωση και τις δράσεις του Συλλόγου μας.

Μαζί μας ήταν και ο κύριος Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων – Παθήσεων ( Ε.Ο.Σ-ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ), ο οποίος μας έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση και κατοχύρωση των σπανίων παθήσεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και πολλά σύνδρομα που συνδέονται με την τυφλοκώφωση (Usher, CHARGE, NORRIE κλπ).

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για την παρουσία σας και την στήριξη του έργου μας και ευχόμαστε μια καλή και εποικοδομητική χρονιά για το ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και την τυφλοκώφωση.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

- Επίσης, το τριήμερο 1 - 3 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύλλογός μας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, το οποίο διεξήχθη στο Μέγαρο, στο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Στο συνέδριο συμμετείχαμε με περίπτερο όπου υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης στα φυλλάδια, το περιοδικό μας και άλλο ενημερωτικό υλικό σχετικό με την τυφλοκώφωση. Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να έρθουμε σε επαφή με οφθαλμιάτρους, με τους οποίους ανταλλάξαμε σημαντικές εμπειρίες σχετικά με την τυφλοκώφωση.

Ευχαριστούμε πολύ την οφθαλμίατρο και μέλος του Συλλόγου μας κυρία Νισκοπούλου Μάνια για την βοήθεια και την εξαιρετική ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο συνέδριο.

                     

 

- Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στο Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο Σεράφειο.

Θα είμαστε εκεί σήμερα Κυριακή 10.00-22.00. Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας!

- Συμμετοχή σε  Μαραθώνιο

Πρώτη συμμετοχή του Ηλιοτροπίου στο Μαραθώνιο του Ωρωπού 2022

 

 

Φωτογραφίες από εκδηλώσεις μας

 

 

Δράση Πτολεμαίδα
Yarn Bombing
Ιππασία
Δράση Γαλάτσι
Yarn Bombing
Δράση Φάρος Τυφλών Ελλάδος
Yarn Bombing
Δράση επίσκεψης
Επίσκεψη στο μουσείο αφής
Δράση Πτολεμαίδα
Yarn Bombing
Εθελοντική Δράση
Φάρος τυφλών Ελλάδος